Sätt ugnen på 200°. Stick några hål i auberginen och baka den i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 45 min. Låt svalna och hacka den fint. Blanda aubergine med yoghurt och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Dekorera ev med valnötter.
Tips: Röran är mycket god till stekt eller grillat kött, fisk. Pröva också att dippa bitar av knäckebröd i röran.
Hej, detta låter som det passar mig.
Tar det till mig och kan förhoppningsvis använda det till en kommande 18 års fest hemma. / Madde
Maltemodig22 mars 2009
Det här låter ju jättegott. Ska provas så snart som möjligt.
Aquita12 november 2010
Jag och vänner tyckte denna röra var fantastiskt god
a-lie23 oktober 2012
Såååå jättegott detta var !!! Mums. Har man inte tid och lust att dra igång ugnen kan man baka auberginen i en stekpanna av järn utan vare sig smör eller olja på ganska hög värme (och utan att sticka hål i den innan) tills den är mjuk. Tack Guardianlinda för ett pangrecept!!!!
Hej, detta låter som det passar mig. Tar det till mig och kan förhoppningsvis använda det till en kommande 18 års fest hemma. / Madde
Det här låter ju jättegott. Ska provas så snart som möjligt.
Jag och vänner tyckte denna röra var fantastiskt god
Såååå jättegott detta var !!! Mums. Har man inte tid och lust att dra igång ugnen kan man baka auberginen i en stekpanna av järn utan vare sig smör eller olja på ganska hög värme (och utan att sticka hål i den innan) tills den är mjuk. Tack Guardianlinda för ett pangrecept!!!!