Aubergineröra med valnötter

Serverar: 6-8 portioner

En god och krämig röra med härlig smak av örter.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 3-4 dl Arla mezeyoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 msk pesto
  • 1/2 dl hackade valnötter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Valnötter, valfritt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Stick några hål i auberginen och baka den i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 45 min. Låt svalna och hacka den fint. Blanda aubergine med yoghurt och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Dekorera ev med valnötter.
    2. Tips: Röran är mycket god till stekt eller grillat kött, fisk. Pröva också att dippa bitar av knäckebröd i röran.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Madden 8 november 2008

    Hej, detta låter som det passar mig. Tar det till mig och kan förhoppningsvis använda det till en kommande 18 års fest hemma. / Madde

    Maltemodig 22 mars 2009

    Det här låter ju jättegott. Ska provas så snart som möjligt.

    Aquita 12 november 2010

    Jag och vänner tyckte denna röra var fantastiskt god

    a-lie 23 oktober 2012

    Såååå jättegott detta var !!! Mums. Har man inte tid och lust att dra igång ugnen kan man baka auberginen i en stekpanna av järn utan vare sig smör eller olja på ganska hög värme (och utan att sticka hål i den innan) tills den är mjuk. Tack Guardianlinda för ett pangrecept!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben