Auberginerullar med skinka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Brukar vara poppis.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • Salt
  • 2 msk olja
  • 150 gr parmaskinka i skivor
  • 1 bunt basilika
  • 200 gr mozzarellaost
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj auberginerna. Skär dem i 1 cm tjocka skivor på längden. Skärmaskin kan användas. Lägg aubergineskivorna på smörgåspapper eller skärbräda.
    2. Salta och låt dem ligga ca. 20 minuter. Torka sedan av dem med lite hushållspapper. Värm oljan i en stekpanna och stek skivorna ca. 2 minuter per sida. Lägg upp dem på hushållspapper.
    3. Lägg en skiva parmaskinka och ett basilikablad på varje aubergineskiva och rulla ihop. Skär mozzarellan i bitar. Fäst dem på rullarna med tandpetare.
    4. Skala, hacka och fräs löken i olja. Tillsätt tomatkross och -puré. Koka ihop såsen i ca. 15 minuter.
    5. Smaka av med socker och cayennepeppar. Häll upp såsen på ett stort fat. Lägg rullarna i såsen.
    6. Garnera med basilikablad. Servera rullarna ljumma eller kalla på ett buffébord, eller som förrätt med bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben