Skölj auberginerna. Skär dem i 1 cm tjocka skivor på längden. Skärmaskin kan användas.
Lägg aubergineskivorna på smörgåspapper eller skärbräda.
Salta och låt dem ligga ca. 20 minuter. Torka sedan av dem med lite hushållspapper.
Värm oljan i en stekpanna och stek skivorna ca. 2 minuter per sida. Lägg upp dem på hushållspapper.
Lägg en skiva parmaskinka och ett basilikablad på varje aubergineskiva och rulla ihop.
Skär mozzarellan i bitar. Fäst dem på rullarna med tandpetare.
Skala, hacka och fräs löken i olja. Tillsätt tomatkross och -puré. Koka ihop såsen i ca. 15 minuter.
Smaka av med socker och cayennepeppar.
Häll upp såsen på ett stort fat. Lägg rullarna i såsen.
Garnera med basilikablad.
Servera rullarna ljumma eller kalla på ett buffébord, eller som förrätt med bröd till.