Auberginesallad - Zalok

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

För att det bästa ska lockas fram ur auberginen, krävs det att den lagas länge och långsamt. Hur mycket cayennesting salladen ska ha avgör du själv.

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 2 klyftor vitlök
  • ½ dl olivolja
  • 4 stora tomater
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1-2 krm cayenne
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tvätta auberginen, skär den i tärningar, ca: 1x1 cm. Finhacka vitlöken. Fräs försiktigt aubergine och vitlök i olja i ca: 15 minuter. Använd gärna teflongryta, så bränns det inte vid. Rör om då och då.
    2. Skala tomaterna med en vass kniv eller potatisskalare under tiden. Halvera tomaterna på tvären och krama försiktigt ut kärnorna. Hacka tomatköttet fint.
    3. Blanda ner tomatkött, paprikapulver, spiskummin och cayenne i de puttrande auberginerna. Låt puttra ytterligare 20 minuter. Tillsätt en skvätt vatten om det ser för torrt ut. Salta.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaullabritt 29 oktober 2011

    Bra recept. Gott. Men auberginerna blev överkokta. Det räcker med 15 minuters stektid om de tärnas så smått som receptet föreskriver. Jag kommer definitivt att göra detta igen.

    evaullabritt 28 januari 2012

    Har gjort den igen. Hade bara en tomat hemma så jag hackade ner hela samt tog lite chilisås också. Det blev jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben