Auberginesallad med rökt lax.

Serverar: 4 portioner

En perfekt förrätt på midsommar. Istället för kallrökt lax passar även rökt kalkon eller kyckling i tunna skivor.

Ingredienser

  • 300 g aubergine
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 200 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 80-100 g picante salladsblandning
  • Dressing
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 finhackad salladslök
  • 1 krm spiskummin
  • Instruktioner

    1. Skär auberginen i ½-cm tjocka skivor. Strö på salt och låt dem ligga i ett durkslag ca 30 minuter så vattnet dras ut. Pressa lite extra med händerna på skivorna så vattnet droppar ut fortare.
    2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och låt den stå.
    3. Grilla aubergineskivorna i olja i en grillpanna eller pensla dem med olja och grilla dem på riktig grill en bit från glöden.
    4. Lägg de grillade skivorna på fat eller tallrikar. Lägg på laxskivor. Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg bredvid eller ovanpå laxen. Ringla över extra dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben