Koreansk auberginesallad

Serverar: 4 portioner

Ibland längtar man bara efter andra smaker, nya smaker.

Ingredienser

  • 500 g auberginer
  • Dressing
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2-3 tsk strösocker (alt fruktos)
  • 1/4 tsk salt
  • Till servering
  • 1 påse bladspenat (150 g)
  • 6 salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 röd spansk chilifrukt (alt röd paprika)
  • 100 g böngroddar (alt andra groddar)
  • Instruktioner

    1. Skär auberginen på längden och sedan i klyftor. Ånga auberginen i en ångtillsats i kastrullen eller i ett metalldurkslag i en kastrull med kokande vatten. Beräkna ca 50 minuter, tills auberginen känns mjuk. Lägg den i en skål.
    2. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll över auberginen. Låt stå och dra en stund före servering.
    3. Lägg upp auberginen på spenatbädd, fördela fint strimlad salladslök, sesamfrön, strimlad chilifrukt/paprika och groddar över.
    4. Skall man ha buffé räcker det till 10 personer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben