Shikumchiguk - spenatsoppa

Serverar: 4 portioner

Koreansk mat är nog den minst kända asiatiska maten, men troligen en av de mest smakrika.

Ingredienser

  • 150-200 g kycklingfilé i tunna skivor
  • 3 finhackade salladslökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamfrön
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 1 msk Dansukker mörkt muscovadoråsocker
  • 1½ msk olja
  • 1½ liter kycklingbuljong
  • 350 g bladspenat
  • Instruktioner

    1. Blanda samman kyckling, salladslök, vitlök, sojasås, sesamfrön, peppar och muscovadosocker och låt stå i 30 minuter.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt köttblandningen. Stek tills köttet fått färg. Häll på buljongen och koka i ett par minuter. Tillsätt spenaten och koka i ytterligare ett par minuter.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben