Kejon med Chojang - krabbkakor med dipsås
Koreansk mat är nog den minst kända asiatiska maten, men troligen en av de mest smakrika. Ris är basen, och ju finare måltid desto fler sidorätter.
Ingredienser
350 g kokt skalpotatis
2 rivna vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
3 finhackade salladslökar
225 g krabbkött
Finrivet skal av ½ lime
2 msk finhackad färsk koriander
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 tsk Dansukker farinsocker
Panering
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk sesamfrön
Olja
Sås
3 msk vitvinsvinäger
3 msk Dansukker ljus sirap
2 finhackade salladslökar
2 msk mörk sojasås
Instruktioner
- Blanda samman vinäger, sirap, salladslök och sojasås och ställ åt sidan.
- Skala potatisen och mosa eller riv den.
Blanda samman potatis, vitlök, chili, salladslök, krabbkött, lime, koriander, salt, peppar och farinsocker till krabbkakorna.
Dela smeten i 8 klickar som formas till biffar. Ställ i kylskåp i 30 minuter.
Blanda ströbröd och sesamfrön på en tallrik.
Vispa upp ägget i en annan tallrik och lägg mjölet på en tredje.
Doppa krabbkakorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödsblandningen.
Hetta upp olja till ca 170° i en stekpanna och stek krabbkakorna i 3-4 minuter på varje sida.
Servera dem varma tillsammans med såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)