Kejon med Chojang - krabbkakor med dipsås

Serverar: 4 portioner

Koreansk mat är nog den minst kända asiatiska maten, men troligen en av de mest smakrika. Ris är basen, och ju finare måltid desto fler sidorätter.

Ingredienser

  • 350 g kokt skalpotatis
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 finhackade salladslökar
  • 225 g krabbkött
  • Finrivet skal av ½ lime
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 tsk Dansukker farinsocker
  • Panering
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • Olja
  • Sås
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk Dansukker ljus sirap
  • 2 finhackade salladslökar
  • 2 msk mörk sojasås
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vinäger, sirap, salladslök och sojasås och ställ åt sidan.
    2. Skala potatisen och mosa eller riv den. Blanda samman potatis, vitlök, chili, salladslök, krabbkött, lime, koriander, salt, peppar och farinsocker till krabbkakorna. Dela smeten i 8 klickar som formas till biffar. Ställ i kylskåp i 30 minuter. Blanda ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik och lägg mjölet på en tredje. Doppa krabbkakorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja till ca 170° i en stekpanna och stek krabbkakorna i 3-4 minuter på varje sida. Servera dem varma tillsammans med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben