Kochujon med chojang - färsfylld chili med dipsås

Serverar: 4 portioner

Här kommer en sidorätt till de andra koreanska recepten.

Ingredienser

  • 16 stora röda chilis
  • Färsen
  • 250 g mager fläskfärs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven, färsk ingefära
  • 1 msk Dansukker farinsocker
  • 4 finhackade salladslökar
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk sojasås
  • Panering
  • Vetemjöl
  • 1 ägg
  • Sås
  • 1 dl sojasås
  • 1/2 dl Dansukker ljus sirap
  • 1 tsk riven, färsk ingefära
  • 1 msk sesamfrön
  • 1½ tsk röd chili
  • Instruktioner

    Blanda samman ingredienserna till dipsåsen och ställ åt sidan. Blanda samman samtliga ingredienser utom chilin. Skölj chilin och dela den på längden. Skrapa bort alla frön. Dela färsen i 32 klickar som formas till längder. Doppa längderna första i mjölet och därefter i uppvispat ägg. Lägg en färsrulle i varje chilihalva. Häll 1 cm olja i en stekpanna och hetta upp denna. Stek därefter de färsfyllda chilin i 4-5 minuter. Lägg dem på en bit hushållspapper för att droppa av. Servera dem med dipsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben