Räkor i rock med kryddig dipsås

Serverar: 4 portioner

En koreansk räkrätt med smakrik dipsås. Räkorna friteras och dipas i en goda såsen.

Ingredienser

  • 75 g vetemjöl
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk Dansukker strösocker
  • 1/2 tsk mald svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 tsk sesamolja
  • 20 stora räkor
  • Vegetabilisk olja till fritering
  • Dipsås
  • 4 msk sojasås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1/2 finhackad röd eller grön chilifrukt
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk Dansukker råsocker strö
  • Instruktioner

    1. Blanda samman soja, sesamolja, risvinäger, chili, sesamfrön, vitlök och råsocker till såsen. Låt stå någon timme för att mogna.
    2. Blanda samman mjöl, salt, socker, peppar och sesamfrön. Vispa samman ägg och sesamolja och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt vatten så att det blir lagom konsistens på smeten. Rensa räkorna, men behåll den yttersta stjärtspetsen. Hetta upp oljan till 180°. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera dem därefter i oljan i 3-4 minuter. Servera räkorna direkt tillsammans med såsen och lite fräsch sallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben