Avokado och svampquesadilla

Serverar: 4 portioner

Det går utmärkt att servera quesadilla som en förrätt tillsammans med ruccolasallad cocktailtomater kryddgrönt och en limeklyfta.

Ingredienser

  • 4 tortillabröd chili och jalapeno medium size
  • 15-20 champinjoner
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök skivad och rostad i torr stekpanna
  • 4 msk mjukost lätt (4%)
  • Olja till stekning
  • 1 kålrabbi
  • 1 liten ask ruccolasallad
  • 1 liten ask smörgåskrasse
  • ½ citron finrivet skal och saft
  • ½ tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kålrabbin i stavar och lägg i kallt vatten. Blanda citronsaft skal honung olivolja salt och peppar till citronetten.
    2. Skiva champinjonerna och rödlöken, dela avokadon och skär köttet i tärningar. Stek champinjonerna i lite olja tills de blivit gyllenbruna. Bred Milko lättost på ett tortillabröd lägg därefter på champinjoner avokado vitlök och rödlök.
    3. Placera ett tortillabröd på toppen och pressa försiktigt ihop. Stek i torr teflonpanna cirka 1-2 minuter på varje sida. Skala och skär kålrabbin i strimlor och blanda med ruccolan, pressa ned citronetten och klipp krasse över. Skär upp quesadillan i tårtbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NicolinaZ 14 augusti 2008

    Det här receptet tycks finnas dubbelt, så det är väl onödigt? Även om det ser gott ut ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben