Avokado-, skinka- och pepparrotsgotte (LCHF-bart)

Serverar: 1 portioner

Supergod och enkel rätt som en vän till familjen bjöd på för många år sedan! Jag vet inga exakta mängder, man får liksom smaka sig fram till vad som blir bra.

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 bit rökt skinka (räkor eller liknande fungerar också fint)
  • 1 tub pepparrotsvisp
  • (för LCHF byter du pepparrotsvisp mot riven pepparrot, gärna på tub, och en liten klick creme fraiche)
  • Instruktioner

    1. Se till att avokadosarna är mogna, när du klämmer på dem ska det kännas att du skulle kunna klämma sönder dem med lite ansträngning och skalet ska vara mer åt det bruna än det gröna hållet.
    2. Dela avokadon på längden och ta ur kärnan. Gröp ur fruktköttet ur halvorna men lämna lite närmast skalet.
    3. Hacka skinkan i lagom bitar. Gegga ihop avokadoköttet och blanda i skinkan och pepparrotsvisp tills det blir gott. Fyll skalen med avokadoröra och servera!
    4. Fungerar utmärkt som mellanmål eller frukost för oss LCHF:are. Fast själv är jag inte så avancerad att jag petar ner det i skalet igen utan slevar i mig direkt från skålen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    flabban 21 juni 2009

    Ett superbra mellanmål med lagom mättnadskänsla. Kommer att göra den fler gånger. Tack för ett bra recept.

    miramamman 19 februari 2011

    mm gottigottgott med pepparrot jag rev i färsk pepparrot. Jag brukar äta avocado med ägg och räkor och ICAs creme fraiche naturell till frukost.

    nillo 22 augusti 2011

    Hade detta till frukost idag ! Riktigt gott ! Tog dock bara en halv tub pepparrotsvisp +lite grädde så det inte skulle bli för starkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben