Avokadopaj med kräftstjärtar, gräslök och en touch av het chili

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Gott till lättare måltid, förrätt och till buffén.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g rumsvarmt smör/margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Avokadokräm
  • 2 st mogna avokados
  • saft från ½ lime eller 1 msk pressad citron
  • 1 st liten grön pepparfrukt
  • 5 kvistar bladpersilja
  • 2 msk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 10 st gräslöksstrån
  • Till garnering
  • 1 dl kräftstjärtar eller räkor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en bunke eller matberedare. Knåda/mixa samman till en deg. Tryck ut pajdegen i pajform, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 20 min i 225 grader i mitten av ugnen. (till lätt gyllenbrun färg.) Låt svalna.
    2. Skala och skär avokadorna och placera dem i en matberedare, pressa över saften från citrusfrukten.
    3. Dela pepparfrukten och kärna ur den, dela den i mindre bitar och lägg den i matberedaren.
    4. Strö ner hackad persilja och gräslök.
    5. Lägg även ner kryddorna samt crème fraiche.
    6. Mixa alltsammans till en jämn kräm.
    7. Smaka av, tillsätt ev lite mer kryddor om du vill ha lite mer sting i pajen.
    8. 8. Bred krämen i pajskalet och garnera med gräslök och kräftstjärtar/räkor samt ev blommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben