Baba Gano från Mellanöstern

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Nyttigt och Gott, servera som dip till rostade små pitabröd eller som tillbehör till grillad hamburgare.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 ½ dl matlagningsyoughurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk rökt paprikapulver (finns i kryddbod/butik) tag annars starkt paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • Instruktioner

    1. Ugnsbaka aubergine i 225 grader i 15-20 min, (frukten skall vara mjuk och skalet skrynkligt).
    2. Tag ut aubergine och lägg i handduk att svalna.
    3. Mixa aubergine i en mixer och tillsätt sedan resten av ingredienserna, mixa till en slät sås.

    Liknande recept

    5
    3 h 20 min
    20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben