Vitlöksdip, Baba ghanoush

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Supergod sås eller dip för dig som älskar vitlök.

Ingredienser

  • 3 auberginer
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 citroner
  • 3 msk naturell yoghurt
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna i 2 delar, som avlånga båtar. Lägg dem i en ugnsfast form och grädda i ugnen i 40 minuter.
    2. Skala auberginerna och mixa dem i en skål. Pressa ur saften ur citronerna. Tillsätt citronsaften, olivoljan, yoghurten och 2 pressade vitlöksklyftor. Krydda med salt och vitpeppar efter tycke och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben