Bacon carbonara

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 15 minuter

En mycket enkel pastasås som knappt tar 15 minuter. Du kan även byta ut bacon mot köttfärs. Du gör exakt samma sak. Smakar då lite som köttfärsås. Mycket snabb och enkel matlagning!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 burk creme fraiche
  • Matlagningsgrädde
  • 1 paket bacon eller 2 paket färdig-tärnade bacon
  • Svart och vitpeppar
  • Ketchup
  • Champinjoner
  • Vitlöksklyftor, om du vill
  • Instruktioner

    1. Glöm ej att skölja av baconet innan, annars blir det väldigt salt. Du ska inte salta något alls i detta recept.
    2. Stek löken och champinjonerna tills de fått färg (i enskild panna). Du väljer själv mängd av lök och svamp.
    3. Stek upp baconet tills det fått färg (i en annan panna).Hacka baconet i mindre bitar om du ej har färdigtärnade.
    4. Blanda ner lök och svampblandningen i baconet.
    5. Tillsätt en burk creme fraiche och ca 1½ dl matlagningsgrädde i baconröran. Rör om tills det blivit en enda röra.
    6. Avsluta med att krydda och tillsätta ketchup. Rör runt.
    7. Låt puttra några minuter.
    8. Du kan servera med vilken pasta du vill! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dansgalen 4 maj 2009

    den var verkligen supergod

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben