Bacon- och champinjonfylld köttfärslimpa

Serverar: 3-4 portioner

En god köttfärslimpa fylld med en krämig röra med bacon och champinjoner.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • Lökkrydda
  • 100 g philadelphiaost
  • Ca 2 dl crème fraiche
  • 1 pkt bacon, strimlat
  • ½-1 liten burk hela champinjoner
  • 1-2 dl broccoli mexicana (findus frysta grönsaker)
  • Salt
  • Peppar
  • Senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör ut ströbrödet i vattnet och krydda. Låt stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt färsen och äggen och blanda till en smidig smet.
    3. Stek bacon och champinjoner. Blanda crème fraiche och philadelphiaosten till en väl blandad röra. Rör i bacon, champinjoner och grönsaksblandningen. Salta och peppra.
    4. Lägg ut ungefär hälften av färsen (limpformad) i botten på en ugnssäker form, lägg baconsmeten över och täck sedan med resten av färsen. Bred ett lager senap över hela limpan.
    5. Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter.
    6. Servera med potatis, champinjonsås och röd vinbärsgelé.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (5)

    lillafatima 10 oktober 2009

    Den var jätte god. Saftig, krämig och mumsig :) den här kommer vi göra många om.

    Amour90 26 oktober 2009

    Helt makalös god! Affären hade slut på champinjonsås så min sambo köpte kantarellsås varav vi använde oss av kantareller istället i fyllningen också :)

    monicadanell 5 september 2010

    Tack för ett super god köttfärslimpa kommer att göra om den 5 p monica

    lady1 23 februari 2011

    vi gjorde köttfärslimpan här om dagen vet inte om jag gjorde fel när jag gjorde den för det rann ut myckert bacon fett och sedan sprack den men den var super god annars och kommer göra den igen en klar femma

    evabergius 27 december 2011

    Hej, har inte gjort den an, men den verkar ju jattegod! Skriver fran USA darfor har jag inga prickar eller ringar :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben