Bacon- och färsfylld paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket smaskigt.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon
  • 200 g blandfärs
  • 1 gul hackad lök
  • 2 hackade tomater
  • 1 dl majskorn
  • 2 dl ris
  • Salt
  • Peppar
  • 2 krm chilipulver
  • 4 stora eller 8 små paprikor
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs 1 paket baconskivor. Låt dessa rinna av och skär dem i bitar när de svalnat något.
    2. Fräs 200 gr blandfärs och tillsätt 1 gul hackad lök. Stek tills det är färdigt.
    3. Blanda ner 2 hackade tomater, 1 dl majskorn, 2 dl ris och baconbitar.
    4. Rör om och smaksätt med salt, peppar och 2 krm chilipulver.
    5. Skär bort toppen på 4 rejäla eller 8 lite mindre paprikor och sätt in dem i ugn 200 grader i 10 minuter.
    6. Ta ut dem och fyll dem med färsblandningen. Strö över 1 msk riven ost på varje paprika, sätt in dem i ugnen i ytterligare drygt 5 minuter.
    7. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben