Bacon- och färsfylld paprika
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Mycket smaskigt.
Ingredienser
1 pkt bacon
200 g blandfärs
1 gul hackad lök
2 hackade tomater
1 dl majskorn
2 dl ris
Salt
Peppar
2 krm chilipulver
4 stora eller 8 små paprikor
Riven ost
Instruktioner
Fräs 1 paket baconskivor. Låt dessa rinna av och skär dem i bitar när de svalnat något.
Fräs 200 gr blandfärs och tillsätt 1 gul hackad lök. Stek tills det är färdigt.
Blanda ner 2 hackade tomater, 1 dl majskorn, 2 dl ris och baconbitar.
Rör om och smaksätt med salt, peppar och 2 krm chilipulver.
Skär bort toppen på 4 rejäla eller 8 lite mindre paprikor och sätt in dem i ugn 200 grader i 10 minuter.
Ta ut dem och fyll dem med färsblandningen. Strö över 1 msk riven ost på varje paprika, sätt in dem i ugnen i ytterligare drygt 5 minuter.
Servera med en sallad.
Liknande recept
Bacon- och färsfyllda paprikor
5
4
1
Paprika och rödlöksfräs
4.5
15 min
2
2
Kräftpasta med purjo och paprika
4
20 min
4
1
Teriyakikyckling med purjo och paprika
4
4
1
Crème fraiche paprika/chili bacon och spaghetti
4.7
4
2
Färsfyllda Skinkrullar
5
4
4
Blandostpaj med paprika & purjo
45 min
4
Fyllda paprikor
4.4
4
2
Kyckling med grillad paprika och mozzarella
4.3
4
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!