Bacon- och färskostöverbakad lax med stenbitsromsås
Mycket snabb, enkel och god rätt! Bjud stenbitsromsås, limeklyftor, pressad potatis och en sallad till.
Ingredienser
4 skinnfria och benfria laxbitar à 140 g styck
60 g bacon
3 dl philadelphiaost
Saften av ½ limefrukt
Citronpeppar
Salt
Peppar
Stenbitsromsås
5 dl crème fraîche
3 msk stenbitsrom
1 msk limesaft
Salt
Peppar
1 kg potatis t ex King Edward
Instruktioner
- Strimla och stek bacon i en het panna. Häll av det överflödiga fettet och låt baconet svalna.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skölj och torka av fisken. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
- Blanda ihop philadelphiaosten med det svalnade baconet. Smaksätt blandningen med citronpeppar, lite salt och ev. peppar.
- Lägg röran ovanpå fisken. Ställ formen i ugnen på 175ºC i ca 10 minuter.
- Gör under tiden i ordning romsåsen. Rör ihop crème fraîche med stenbitsrom och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
- Pressa potatisen och servera den med fisken så fort denna är klar. Fisken är färdig när ytan har fått en gyllenbrun färg
Liknande recept
Kommentarer (1)
Låter jättegott, ska bli spännande att prova!