Bacon- och färskostöverbakad lax med stenbitsromsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket snabb, enkel och god rätt! Bjud stenbitsromsås, limeklyftor, pressad potatis och en sallad till.

Ingredienser

  • 4 skinnfria och benfria laxbitar à 140 g styck
  • 60 g bacon
  • 3 dl philadelphiaost
  • Saften av ½ limefrukt
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Stenbitsromsås
  • 5 dl crème fraîche
  • 3 msk stenbitsrom
  • 1 msk limesaft
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kg potatis t ex King Edward
  • Instruktioner

    1. Strimla och stek bacon i en het panna. Häll av det överflödiga fettet och låt baconet svalna.
    2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
    3. Skölj och torka av fisken. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
    4. Blanda ihop philadelphiaosten med det svalnade baconet. Smaksätt blandningen med citronpeppar, lite salt och ev. peppar.
    5. Lägg röran ovanpå fisken. Ställ formen i ugnen på 175ºC i ca 10 minuter.
    6. Gör under tiden i ordning romsåsen. Rör ihop crème fraîche med stenbitsrom och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
    7. Pressa potatisen och servera den med fisken så fort denna är klar. Fisken är färdig när ytan har fått en gyllenbrun färg

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    memle 6 februari 2009

    Låter jättegott, ska bli spännande att prova!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben