Baconchips med färskost och musslor

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Ett kul och gott tilltugg till drinken. Gillar man inte musslor går det lika bra att låta fantasin flöda, själv föredrar jag de rökta musslorna .... jag har testat ostar med olika smaker och att byta ut musslor mot oliver, sultanrussin, scampi m m.

Ingredienser

  • Ca 20 trägrillspett
  • Ca 20 baconchips
  • 2 dl färskost
  • 1 dl dill, plockad
  • ½ citron (saften av)
  • 3-4 skivor skinka
  • Ca 20 musslor (från konservburk)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev oasis
  • Instruktioner

    1. Blanda ner dillen i färskosten och smaksätt med citronsaft, salt och svartpeppar.
    2. Skär skinkan i små bitar. Bred lite färskostblandning på varje baconchips och placera en mussla och en skinkbit i osten.
    3. För in ett trägrillspett i varje baconchips och stick ner spetten i en bit oasis (porös detalj som annars används för blomsterdekorationer, finns hos blomsterhandlaren).
    4. Servera!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben