Baconkyckling med aprikos och fetaost

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 8 lårfiléer av kyckling
  • 8 torkade aprikoser
  • 50 g fetaost
  • 8 skivor bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes
  • Tomatsalsa
  • 2 tomater
  • 2 plommon eller 1 persika
  • 1 sticklök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk limejuice
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Putsa lårfiléerna lätt. Salta och peppra insidan och fyll med en aprikos och en bit fetaost. Rulla ihop kycklingen med en baconskiva. Lägg bitarna på ett ugnseldfast fat och stek i ca 20 minuter. Krydda med flingsalt, peppar och chili.
    3. Skölj tomater och plommon och skär i små tärningar. Blanda med strimlad lök, olivolja och lime. Krydda med salt strax före servering. Godast är salsan när tomaterna och plommonen är mogna och solvarma. Servera med rostad potatis och en stor sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben