Baconlindad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Gottigt

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 paket bacon
  • Stekning
  • Margarin
  • 1 dl vatten eller vitt vin
  • Sås
  • 1 pkt frysta gröna ärtor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 2 msk vanlig senap
  • 1/2 smulad buljongtärning
  • Lite steksky
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Linda in filén i bacon och fäst med tandpetare. Bryn filén på medelvärme runt om. Späd med vatten (vin) och efterstek under lock på svag värme ca 10-15 minuter. Köttet ska vara genomstekt men lätt rosa.
    2. Gör såsen under tiden. Tina ärterna och kör dem i matberedaren eller mixer tillsammans med löken.
    3. Lägg purén i en kastrull med crème fraiche, senap och buljongtärning. Värm under omrörning och späd med lite steksky till önskad konistens.
    4. Fördela såsen på varma tallrikar. Skär filén i skivor och lägg dem på såsen. Servera med potatis i någon form eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben