Baconlindad fläskfilé med blomkålspuré

Serverar: 4 portioner

Saftig filé som serveras med ett krämigt vitt mos. Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 550 g fläskfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 125 g bacon
  • Blomkålspuré
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 20 g smör
  • 3 msk grädde
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Servering
  • Sallad med rivna morötter i
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Putsa filén, salta och peppra den runtom. Linda baconskivor runt filén. Hetta upp en stekpanna och bryn filén runtom tills den fått färg.
    3. Lägg köttet i en ugnsform och stek färdigt i ugnen tills filén har en innertemperatur på 65 grader, 15-20 minuter.
    4. Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i blomkålen och koka tills den är mjuk, 3-5 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Tillsätt smör och grädde under mixningen och smaka av med salt och peppar.
    5. Hetta upp oljan och fräs pressad vitlök tills den fått lite färg. Ringla vitlöksoljan över purén före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ronnie_G_Andersson 12 april 2016

    Äntligen ett recept där man inte förstör filén med att dela upp den innan eller steka den för länge i ugnen. Förstek med bacon på hög värme sedan in i ugn på 150-175 grader på max 30min. Du har min röst.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben