Baconlindad kotlettrad

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Bacon ger god smak till köttet

Ingredienser

  • 1½-2 kg fläskkotlettrad med ben
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g bacon i skivor
  • Rapsolja
  • Steksnöre
  • Sås
  • Steksky
  • 4 dl kalvbuljong av tärning
  • 2 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Gnid in kotlettraden med salvia, timjan, salt och peppar. Linda baconskivorna runt köttet. Låt dem överlappa varandra och bind om med steksnöre. Stick in en köttermometer i köttet utan att komma åt benet. Lägg köttet i en liten långpanna eller ugnssäker form och pensla det med lite olja.
    3. Stek i ugnen i 30 minuter. Sänk värmen till 175 gr och stek tills termometern visar 85 gr.
    4. Ta upp köttet och låt det vila under folie 15 minuter Vispa ur formen med lite hett vatten. Blanda stekskyn med buljongen och grädden och koka upp. Red av såsen med mjölet utrört i kallt vatten och koka såsen i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Ta bort steksnöret och skär loss köttet från benet. Skär steken i skivor och servera med sås och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben