Baconlindad lax med rotsellerimos

Serverar: 4 portioner

Ringla lite balsamsirap på tallriken innan du serverar för en extra lyxig touch!

Ingredienser

  • 4 skivor lax a 150 g
  • 4 skivor bacon
  • Salt
  • Peppar
  • 3 morötter
  • Olja till stekning
  • 30 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • Balsamsirap (finns på flaska)
  • Mos
  • 6-8 potatisar
  • 150 g rotselleri
  • 50 g smör
  • Ca 1½ dl standardmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vira in laxen i baconet och krydda med salt och malen svartpeppar.
    2. Gör moset: Skala och skär potatis och rotselleri i mindre bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mosa dem tillsammans med en klick smör och tillsätt mjölken. Smaksätt moset med salt och peppar.
    3. Skala och skiva morötterna tunt. Stek dem mjuka i lite olja. Tillsätt spenat och skivad vitlök och låt spenaten mjukna. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Stek fisken runtom med baconet i het panna. Börja med skarven neråt på baconet. Efterstek i ugnen på 175 grader i 6-10 minuter.
    5. Servera med moset och morötterna. Ringla lite balsamvinäger runtom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben