Baconlindade torskfiléer med potatis- och broccolimos

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Passar lika bra till fest som till vardag. Lättlagat. .

Ingredienser

  • 12 potatisar (12 potatisar motsvarar 1 kg)
  • 400 g sej, hoki eller torskfilé (färsk eller djupfryst)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 140 g bacon
  • 250 g djupfryst broccoli
  • 2 dl crème fraishe
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Tina fisken om djupfryst används enligt förpackningens anvisning. Skär fisken i fyra lika stora bitar (för 4 port). Krydda dem med salt och peppar. Linda baconskivorna runt fisken och lägg på ett ugnssäkert fat. Stek fisken mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Skär broccolin i mindre bitar. Låt broccolin koka med potatisen några minuter. Låt potatis och broccoli rinna av.
    4. Tillsätt crème fraishen i potatisen och broccolin, kör sedan till en fin smetliknande konsistens med mixerstav. Smaka av moset med salt, socker och vitpeppar.
    5. Servera fisken med potatis- och broccolimoset, knäckebröd och strimlad isbergssallat. Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos. Citron eller lime skuren i klyftor är gott att pressa över fisken vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben