Baconlindat kycklingbröst med gourmetsås och pressad potatis.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och lättgjord bjudrätt!

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst á 150 g
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 12 baconskivor
  • Gourmetsås
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk senap av valfri sort
  • 1 msk pressad citron
  • 2 korn svartpeppar
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Kycklingbrösten: Värm ugnen till 150 grader. Plocka persiljebladen. Lägg dem mellan innerfilén och det övriga köttet på kycklingbrösten. Salta och peppra sparsamt. Linda baconskivorna runt kycklingbrösten. Lägg dem på en smörad plåt. Ugnstek i 15-20 minuter.
    2. Såsen: Fräs mjöl och matfett. Tillsätt därefter buljongen, grädden, vitlök, senap, citron och persilja. Låt det koka ihop. Serveras med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben