Baconrullad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Det här låter underligt men är sagolikt gott!

Ingredienser

  • 4 lättinade laxfileer
  • 1-2 baconpaket
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 banan
  • Sås
  • 1/2 burk creme fraiche
  • 3 msk senap
  • 3 msk majonäs
  • Hackad dill
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda kryddorna. Skiva bananen och rulla skivorna i kryddblandningen. Skär snitt i fisken och fördela bananskivorna i snitten. Vira in fileerna i bacon. Stek gyllene. Blanda ihop ingredienserna till den kalla såsen.
    2. Servera med pressad potatis eller potatisgratäng. (Sockerärtor är gott till)

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    tantdrake 20 april 2008

    OJ! Annorlunda smak med fisk, banan och baconets sälta - men faktiskt riktigt gott! Jag halverade receptet till mitt singelhushåll, fick en portion till frysen ändå. Såsen justerade jag lite. Tog ingen majonnäs (gillar inte) och använde både fransk senap och grovkornig senap. Kokade skalad mandelpotatis till. Tack för receptet! Det här gör jag om när jag har middagsgäster nångång.

    Ketronya 30 april 2008

    Det här låter riktigt gott! Återkommer med mitt betyg :)

    tlrik 27 maj 2008

    oj, det är soper gott med bacon.

    Heisjo 1 september 2008

    Gjorde såsen till vanlig baconrullad stekt lax och det var toppengott! Såsen funkar till alla sorters lax.

    matnjutaren 25 oktober 2008

    Detta var ett spännande recept som smakade underbart! Intressant smak med både sälta, sötma o timjan. Hade även i grovkornig senap i såsen, "galen" i den sorten. :P Kommer att göra detta fler gånger, men då för att bjuda på vänner å familj. Tack för ett GOTT recept!

    Gul13 9 februari 2009

    Tack för ettt riktigt gott recept som till och med min ikke-fisk-älskande make kommenterade som "riktigt gott". Detta kommer vi garanterat att göra igen.

    MajaZoya 30 mars 2009

    Oj vilket annorlunda och roligt recept, lät lite konstigt men det var faktiskt väldigt gott. Hos oss fick jag göra dubbel mängd sås för det gick åt mycket av den. Mina gamla föräldrar uppskattade också denna rätt och det är helt klart något som kommer att göras fler gånger.

    Molgan 3 november 2010

    Tack för ditt recept, det blev faktiskt gott! Mvh Molgan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben