Bacontoast med fyllning

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Jag älskar bacon och har gjort många olika varianter av bacontoast. När denna skulle göras så var jag lat och ville inte stå och knapersteka bacon. Lathet lönar sig ibland, för det blev en helt underbar toast. Brödet bara suger i sig smakerna både in och utifrån. Försökte först äta toasten i servett, men det rekommenderar jag inte. Kniv och gaffel behövs. Receptet skrivet för 1 toast, som räcker väl som mellanmål eller lättlunch. Toasten är perfekt att göra helt klar för ugn, och bara köra i ugnen till vickning.

Ingredienser

  • 2 skivor formbröd
  • 2-3 msk skinkost
  • ½ msk purjolök (finskuren)
  • 2 grön sparris (från burk eller frysta)
  • 3-4 skivor bacon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Kantskär brödet och bred skinkost på båda skivorna. Lägg på purjo och delad sparris på ena brödet och lägg sen över andra brödet. Vira in brödet i baconskivorna och lägg med skarvarna neråt på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i övre delen av ugnen ca 5-7 minuter, vänd då brödet med en stekspade. Låt stå 5-7 minuter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben