Bäcköring i vitt vin

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Trota al forno Efter en varm sommardag kan det vara gott med något enklare till middag. Brödet kan man byta ut mot lite pressad potatis om man så vill, men då får man ha lite mera vinsky bara. Eller varför inte en pasta med gremolata till. Recept på gremolatan finns bland Mina recept.

Ingredienser

  • 4 portionsstora bäcköringar
  • ½ dl ströbröd
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Fyllning
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 2 dl hackad persilja
  • 4 strimlade basilikablad
  • ½ citron, saften av
  • 1 pressad vitlök
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Klipp bort fenorna på fiskarna, men behåll gärna huvudena (klipp då bort gälarna) och stjärtfenorna. Skölj fiskarna noga och torka av med hushållspapper.
    3. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
    4. Salta och peppra fiskarna runtom och inuti, och fyll dem med örtblandningen. Lägg fiskarna i en smord ugnsfast form och häll vinet och oljan runt dem. Pensla fiskarna med lite olivolja och strö över ströbröd.
    5. Sätt in formen i ugnen och stek de fyllda fiskarna i 30–35 minuter. Ös försiktigt med vin- och olivoljeblandningen efter 10 minuter, och därefter ytterligare några gånger under tillagningen. Späd med mer vin om det behövs.
    6. Servera fiskarna hela på fat med lite silad vinsky, vitt bröd och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben