Bär, citronkräm och maräng - smaken av svensk sommar

Serverar: 4 portioner

En oslagbar kombination som passart till alla tillfällen.

Ingredienser

  • 200 g blandade sommarbär
  • Citronkräm
  • 6 äggulor
  • 3 dl socker
  • 2 citroner, skal och saft
  • 200 g smör
  • 1 dl grädde
  • Maräng
  • 2.5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 äggvitor
  • 2 msk socker
  • Tarteskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 msk vatten
  • Salt
  • Socker
  • Citronmeliss, strimlad
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa bären.
    2. Citronkräm: Lägg allt i en kastrull och sjud under konstant omrörning tills citronkrämen tjocknar. Låt svalna.
    3. Maräng: Koka socker och vatten till 124 grader. Vispa äggvitor och socker fluffigt.
    4. Slå den kokta sockerlagen över den vispade äggvitan i en tunn stråle. Vispa tills marängsmeten svalnar.
    5. Klicka upp på plåt, grilla i ugn på 225 grader under grillelement tills marängerna får färg.
    6. Tarteskal: Kör mjöl, smör och vatten till en deg i matberedare. Tillsätt salt och socker.
    7. Kavla ut och täck små formar. Nagga med gaffel och täck eventuellt kanterna med folie.
    8. Grädda i ugn på 200 grader i ca 8 minuter.
    9. Spritsa citronkräm i tarteskalen. Fyll på med bär, toppa med maräng och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben