Bär med yoghurt- och vaniljgrädde och maränger

Serverar: 4 portioner

Bärig och frisk variant på marängsviss.

Ingredienser

  • 125 g frysta björnbär eller blåbär, tinade
  • 250 g frysta körsbär, tinade
  • 1 msk + ½ msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 krm äkta vaniljpulver
  • 8-12 maränger
  • 25 g mörk choklad, 70%
  • Instruktioner

    1. Blanda bären med 1 msk florsocker. Vispa grädden med yoghurt, ½ msk florsocker och vaniljpulver med elvisp tills den blir fluffig.
    2. Krossa marängerna grovt. Varva bär med yoghurtgrädde och maränger i portionsglas och toppa med hyvlad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben