Bär och marängstubbe

Serverar: 8-12 portioner

Enkel att göra och brukar uppskattas av stora och små.

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Fyllning
  • 2 dl vaniljvisp (grädde går också bra)
  • 250 g bär (blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär och ananas har jag testat)
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna (OBS! det blir ett tunt lager)
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa en stund. Bred marängsmeten över kaksmeten i långpannan.
    3. Grädda i ugnen ca 20 min.
    4. Lyft pappret med kakan ur långpannan. Låt kakan kallna övertäckt på galler.
    5. Vispa grädden (eller vaniljvispen) och blanda i bären. Vänd kakan upp och ner (med hjälp av ett till bakplåtspapper) och ta bort bakplåtspappret.
    6. Bred bärblandningen över kakan och rulla ihop som en rulltårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annis70 6 maj 2012

    Vilken ugstemp. ska det vara?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben