Bär på havrebotten

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

När man vill göra något som inte ska ta så lång tid.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • ½ dl farinsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2½ dl Keldas vaniljsås
  • ½ liter färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält margarinet. Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner socker, havregryn och mjöl. Häll smeten i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm
    2. Platta till degen och tryck den mot kanterna. Grädda i mitten i 15 min. Låt det kallna.
    3. Vispa vaniljsåsen och klicka ner den i pajskalet. Strö över bären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben