Bär under yoghurttäcke

Serverar: 4 portioner

Jordgubbarna och björnbären kan bytas mot ex. hallon, melon, hjortron etc. Frysta bär går bra, se bara till att de får tina så att det mesta av vattnet har runnit av.

Ingredienser

  • 3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 200 g bär (t ex.björnbär och jordgubbar)
  • 2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Fyll ugnsfasta portionsskålar med bären (skär ned jordgubbarna så att de matchar björnbärens storlek). Täck bären med yoghurt, lämna tomt de sista ca 5 mm upp till kanten.
    2. Strö över råsocher (dosera efter sockerbehov, ju mer desto ”knäckigare”).
    3. Sätt in skålarna i ugnen på plåt strax under grillelementet som är satt på högsta värme.
    4. Ta ut dem efter 1-2 min då täcket har blivit ljusbrunt med några få inslag av mörkare fläckar.
    5. Färdig att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben