Bärfylld rör-ihop-kaka

Serverar: 10-12 portioner

Enkel och god bärkaka.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl bär (blåbär och hallon är bra, enligt mormor)
  • Garnering
  • 1-2 dl bär
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smält matfettet och låt det svalna. Kläm fast ett bakplåtspapper över botten i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smörj och bröa insidan av kanten.
    3. Rör ihop alla ingredienser till kaksmeten. Häll smeten i formen och strö över bären. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten när den är färdiggräddad. Låt kakan svalna i formen.
    4. Toppa kakan med bär och sikta över florsocker inför serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben