Cup cakes med hallon och blåbär

Ljuvliga, bärfyllda muffins som smakar sommar. Lika snabba som enkla att göra.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl färska hallon och blåbär
  • Fyllning
  • 250 g Kesella kvarg (Arla)
  • 2 msk mosade hallon eller blåbär
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Ställ ut stora pappersformar på en plåt.
    3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör i bären.
    4. Klicka ut smeten i formarna.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
    6. Låt muffinsen svalna.
    7. Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen. Skär ett strutformat hål i varje muffins. Lägg i fyllningen och sätt tillbaka locket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben