Rör-ihop-kaka med bär

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god och enkel kaka.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 3 dl bär, t ex björnbär, hallon, eller röda vinbär
  • 1 dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en rund, smord form, ca 24 cm i diameter. Strö över bär och mandelspån.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den lossas. Servera den ljummen, gärna med en klick vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben