Bärfylld rulltårta

Serverar: 16 portioner

Med hjälp av fettsnål färskost och socker i måttliga mängder blir detta en rulltårta som gränsar till det nyttiga.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3 st gelatinblad
  • 4 st jordgubbar
  • 3 msk strösocker
  • 2 burk kesella kvarg
  • 1,5 dl blåbär
  • 1 dl hallon
  • Kaka
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 3 st röd karamellfärg, droppar
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Mosa jordgubbar och blanda med socker och kvarg. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i lite av kvargen i en kastrull under omrörning. Blanda ut med resten av kvargen och häll i bären. Ställ i kylen ca 1 timme.
    2. Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner karamellfärg. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten tillsammans med mjölk. Häll ut smeten tunt och jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 4 min.
    3. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt svalna under en plåt.
    4. Lägg ut ett tjockt lager med fyllning. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Stoppa in kakan i frysen en timme innan den skärs upp så blir den stabilare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben