Bärfylld rulltårta

Serverar: 10 portioner

Det ser god ut.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl bär
  • 2-3 msk socker
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Bär
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist i mjölken.
    2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter i 250 grader.
    3. Lägg ett smörgåspapper på bakbordet och sockra det lätt. Stjälp upp kakan på det. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Pensla pappret med kallt vatten om det inte vill lossna. Lägg långpannan över rulltårtan och låt den kallna.
    4. Vispa grädden. Mosa bären med socker. Vänd försiktigt ner bärmoset i grädden. Bred över kakan och rulla ihop den.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben