Bärkaka i långpanna

Underbart god

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 75 g margarin
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl hallon och blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda samman alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och finfördela det i mjölblandningen.
    3. Tillsätt gräddfil och bär. Arbeta försiktigt ihop allt till en deg.
    4. Stjälp upp degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Platta ut degen med en mjölad hand till en stor kaka.
    5. Grädda mitt i ugnen ca: 15 minuter. Skär kakan i fyrkanter medan den ännu är ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben