Bärkaka i långpanna

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 30 minuter

Ett mycket gammalt recept eftersom man mätar med kaffekoppar. Kakan blir lite seg i konsistensen och mycket god. Den kan serveras som den är eller i större bitar tillsammans med grädde eller glass. Ofttast gör jag den med röda vinbär eller blåbär, men man kan ta de bär man har hemma.

Ingredienser

  • 300g margarin
  • 4 kkp socker
  • 4 kkp vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2-3 dl bär ex. blåbär eller vinbär
  • Instruktioner

    Börja med att smälta margarinet. Blanda sedan alla ingredienser till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Strö bären över kakan och grädda sedan i 175 graders värme tills kakan fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben