Bärkaka i liten långpanna ,ca 20x30 cm.

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Lättbakat i långpanna

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ citron, rivet skal och saften
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g bär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader i ca 30 minuter
    2. Smält matfettet och låt det svalna.
    3. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner rivet citronskal och pressad citronsaft. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.
    4. Smörj och bröa en liten långpanna, bred ut smeten i långpannan och fördela bären över hela kakan.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Kakorna går att frysa. Smaskig med en klick grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben