Bärkaka med frosting

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Har inte test denna kaka själv, men den ser god ut

Ingredienser

  • Sockerkassmet
  • 75 g smör
  • 75 g vit choklad
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 knivsudd salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 100 g cream cheese (ph ost)
  • Dekoration
  • Färska bär tex hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ungnen på 175 g. klä en 1½ - litersform med bakpapper.
    2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och bryt i chokladen. Låt den svalna.
    3. Blanda sockert, vaniljsocker, salt, och mjölet och rör ihop det med chokladsmältet. Rör i ägget och det rivna citronskalet.
    4. Fyll sedan formen och baka i ugnen i ca 20 min. Kolla med en sticka att kakan är genombakad. Låt kakan svalna helt i formen.
    5. Rör ihop florsockret och cream cheesen till en slät glasyr.
    6. Lossa därefter kakan från bakpapperet och bre över glasyren i ett tjockt lager.
    7. Dela kakan på längden och skär den sedan 5 gånger tvärsöver till 10 bitar. Dekorera slutligen med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben