Bärkaka med frosting
Serverar:
10 portioner
Tid:
45 minuter
Har inte test denna kaka själv, men den ser god ut
Ingredienser
Sockerkassmet
75 g smör
75 g vit choklad
1 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
1 knivsudd salt
½ dl vetemjöl
1 stort ägg
1 tsk rivet citronskal
Glasyr
2 dl florsocker
100 g cream cheese (ph ost)
Dekoration
Färska bär tex hallon
Instruktioner
Sätt ungnen på 175 g. klä en 1½ - litersform med bakpapper.
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och bryt i chokladen. Låt den svalna.
Blanda sockert, vaniljsocker, salt, och mjölet och rör ihop det med chokladsmältet. Rör i ägget och det rivna citronskalet.
Fyll sedan formen och baka i ugnen i ca 20 min. Kolla med en sticka att kakan är genombakad. Låt kakan svalna helt i formen.
Rör ihop florsockret och cream cheesen till en slät glasyr.
Lossa därefter kakan från bakpapperet och bre över glasyren i ett tjockt lager.
Dela kakan på längden och skär den sedan 5 gånger tvärsöver till 10 bitar. Dekorera slutligen med färska bär.
Liknande recept
Dumlemuffins med cream cheese frosting
4.7
15
12
Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon
4.4
10
18
Hallon cupcakes med rosa frosting
4.8
30 min
12
1
Brownie cupcakes med rich chocolate frosting
4.6
11
Vanilj cupcakes med creme cheese frosting
4.6
5
Morots cupcake med cream cheese frosting
5
2
Bärkaka i långpanna med cocos
5
30 min
20
1
Cupcakes med creme cheese frosting
30 min
12-16
Mjuk bärkaka
10
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!