Bärkaka med kanel

Serverar: 6 portioner

Variera kakan med tex. hallon, blåbär eller krusbär

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • ½ liter bär, tex. urkärnade körsbär och jordgubbar
  • 50 g finhackade hasselnötter
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa 6 portionsformar, à ca 2 dl.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt oljan och vänd ner bär och nötter. Häll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
    3. Servera de ljumma kakorna överpudrade med florsocker och en sked vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben