Bärmuffins med äppeljuice

Tid: 30 minuter

Härligt saftiga och mumsiga bärmuffins!

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl äppeljuice (en liten tetra, outspädd)
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl olja (matolja, rapsolja)
  • 3 ägg - vispade
  • 2,5 dl blåbär eller hallon (eller båda) färska eller frysta
  • 1 1/4 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 1,25 dl fint hackade nötter (hasselnötter, förmodligen)
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn och äppeljuice och sätt åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, bikarbonat och socker i en stor skål.
    2. Gör en djup grop i mitten av de torra ingredienserna och tillsätt havremixet, oljan, äggen och vaniljsockret. Blanda bara till dess att ingredienserna är mjuka.
    3. Tillsätt försiktigt bären. Skeda i en smörad form, ungefär 3/4 fulla. Blanda nötter, socker och kanel och strö rikligt över muffinsen.
    4. Baka i 200 grader, ca 15 minuter eller till dess att de är färdiga. Ta bort från formen. Blir ca 24 muffins.

    Liknande recept

    5
    40 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben