Mjölkfria bärmuffins

Serverar: 12 portioner

För er som inte tål mjölk, är dessa muffins något för er.

Ingredienser

  • 1 stort matäpple, skalat, urkärnat och tunt skivat
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 2 msk solros- eller jordnötsolja, plus extra till plåten (om det behövs)
  • 225 g vete- eller grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 40 g vetegroddar
  • 25 g färska hallon
  • 25 g färska jordgubbar, rensade och hackade
  • 6 msk lönnsirap
  • 1 3/4 dl äppeljuice
  • Instruktioner

    Koka upp skivat äpple och vatten i en kastrull. Sänk värmen och rör ner hälften av kryddpepparen, lägg på ett lock och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills vattnet har kokat in. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen och låt svalna. Kör äppelkompotten till slät puré i en matberedare. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med lite solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och resten kryddpeppar i en stor skål och rör ner vetegroddarna. Blanda hallon, jordgubbar, lönnsirap, resten olja, äppelpuré och äppeljuice i en separat skål. Rör ner bärblandningen i de torra ingredienserna och rör snabbt ihop smeten. Den ska inte röras för länge — det gör inget om det finns lite klumpar i den. Fördela smeten i de 12 fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till cirka två tredjedelar). Grädda muffinsen i 190° varm ugn i 25 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Ta ut dem och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben