Bärmuffins med hallonsås

Vaniljarom i påse av märket Dr Oetker finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Kan ersättas med vanilla.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 påse vaniljarom eller 2 tsk vanilla
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 150 g blåbär och hallon
  • 50 g pinjenötter
  • Hallonsås
  • 250 g hallon
  • 1 dl hallonsaft
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölkblandningen och vanilj. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Vänd försiktigt ner bären. Fyll muffinsformar till 2/3 och strö över pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.
    2. Lägg 100 g av hallonen till såsen åt sidan. Mixa resten med hallonsaften och sila den sedan genom en finmaskig sil. Blanda med de hela hallonen. servera såsen till muffinsen och pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben