Bästa sockerkakan

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Kan sparas länge, utan att den blir torr och tappar smaken. Går även att frysa, ta fram och skära enstaka skivor. Fryser inte så hårt som andra sockerkakor.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, smält
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vatten, kokande
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt, gärna 15 minuter (jag använder matberedaren). Tillsätt det smälta smöret och det kokande vattnet, därefter mjöl blandat med bakpulver. Häll i en smord, bröad form, gärna en som rymmer 2 liter, för det brukar bli mycket kaka av det här receptet.
    2. Grädda i 175 grader, (jag brukar sänka graderna när kakan har fått färg, efter ca 30-40 minuter. Kakan skall vara helt torr när den är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    CarroLine 9 november 2008

    Supergod och enkel sockerkaka. Har gjort den flera gånger och den blir lika bra varje gång.

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben