Kan sparas länge, utan att den blir torr och tappar smaken. Går även att frysa, ta fram och skära enstaka skivor. Fryser inte så hårt som andra sockerkakor.
Ingredienser
2 st ägg
3 dl strösocker
100 g smör, smält
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl vatten, kokande
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna 15 minuter (jag använder matberedaren). Tillsätt det smälta smöret och det kokande vattnet, därefter mjöl blandat med bakpulver.
Häll i en smord, bröad form, gärna en som rymmer 2 liter, för det brukar bli mycket kaka av det här receptet.
- Grädda i 175 grader, (jag brukar sänka graderna när kakan har fått färg, efter ca 30-40 minuter. Kakan skall vara helt torr när den är färdig.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...
Supergod och enkel sockerkaka. Har gjort den flera gånger och den blir lika bra varje gång.