Rostad paprika är en riktig smakförhöjare.
Förbered gärna paprikakrämen dagen före.
Då går baguetterna blixtsnabbt att svänga ihop!
429 kalorier per portion
22 g fett
16 g protein
39 g kolhydrater
Ingredienser
4 lammkorvar, tex. merguez
1 rödlök
2 msk olivolja
½ ask rucola á 70g
1 baguette, gärna stenugnsbakad
Paprikakräm
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan, ca 30g
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader grill.
Paprikakräm:
Halvera och kärna ur paprikan, skala och grovhacka vitlöken. Lägg paprika och vitlök i en ugnssäker form, blanda med oljan.
Rosta i ugnen tills paprikan är mjuk och har fått ordentlig färg.
Dra bort skalet på paprikan. Mixa paprika och ost slätt med en stavmixer, salta och peppra.
Stek eller grilla korvarna. Skala och skiva rödlöken fint.
Skölj rucolan.
Dela baguetten i 4. Skär ett snitt i varje del och fyll med paprikakräm, rucola, rödlök och lammkorv.
Förpacka baguetterna i smörpapper.