Bakad hälleflundra med äggsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god.

Ingredienser

  • 1 kg hälleflundra
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 finskurna vårlökar
  • 4 kokta hackade ägg
  • 1 dl finhackad dill
  • Ca 2 msk ansjovisspad
  • Salt
  • Peppar
  • Riven pepparrot
  • Plockad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skär hälleflundran i portionsbitar. Salta och peppra dem runt om och lägg en klick smör på varje bit. Placera dem på en smord form och baka dem i ugnen till dess att innertemperaturen är 45-46 grader, vilket tar ca 15 minuter.
    3. Tag ut formen ur ugnen och täck över den med plast och låt innertemperaturen stiga ytterligare till 47-48 grader. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
    4. Häll i mjölken lite i taget och vispa samtidigt så att det inte bildas klumpar. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Smaksätt såsen med salt och peppar.
    5. Blanda ner lökarna, äggen och dillen och smaksätt med lite ansjovisspad. Servera hälleflundran med äggsåsen garnera med riven pepparrot och plockad dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben